Порції 7
- Кількість на порцію
- Калорії 732.3
Складові
Зваріть бульйон для сациві. Тушку домашньої курки ретельно вимийте і помістіть у широку каструлю. Залийте холодною питною водою та швидко доведіть до кипіння.
Зніміть піну шумівкою та варіть на слабкому вогні 1 годину . Гарячий бульйон для сациві обережно процідіть через сито. Курку дістаньте та розріжте на шматки.
У великій сковороді добре розігрійте 3 ст. л. рослинної олії. Викладіть у неї шматки курки і злегка обсмажте їх з усіх боків, періодично перевертаючи.
Приготуйте соус сациві. Для цього очищені волоські горіхи помістіть у чашу блендера. Часник очистіть та додайте до горіхів. З перцю видаліть насіння. М'якоть також додайте в чашу блендера.
Кінзу вимийте та обсушіть. Додайте в чашу блендера до інших інгредієнтів соусу сациві разом із шафраном. Подрібніть. Суміш, що вийшла, розведіть 1,5-2 л бульйону. Додайте оцет і варіть, постійно помішуючи, 10-15 хвилин . Посоліть і поперчіть.
Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Злегка підрум'яньте її на рослинній олії, що залишилася. Всипте борошно і часто помішуючи, смажте на середньому вогні близько 5 хвилин .
Перекладіть смажену цибулю в киплячий соус сациві. Готуйте ще 3 хвилини . Обсмажену курку викладіть у глибоку керамічну миску і залийте киплячим соусом сациві. Дайте повністю охолонути і подайте на стіл.