Розмір порції 870,9
Складові
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/bdf77e54.jpg)
Наріжте грудинку кубиками 2 см. Очистіть і тонким пір'ям наріжте цибулю. Викладіть грудинку в казанок або широку каструлю з товстим дном, поставте на середній вогонь і обсмажте, 5 хв. Покладіть цибулю та обсмажуйте, помішуючи, 7 хв. Посипте паприкою та кмином, перемішайте, зніміть з вогню.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/b17746b3.jpg)
Квашену капусту відіжміть від соку (якщо вона дуже кисла, промийте холодною водою) і наріжте поперек навпіл. Свіжу капусту тонко нашинкуйте, видаливши качан, потім наріжте такими ж шматочками, як квашену.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/b9a38f95.jpg)
Змішайте всю капусту в казанку з цибулею та грудинкою. Влийте яблучний сік, змішавши його із холодною водою у співвідношенні 1:1. Поставте на середній вогонь і помішуючи, доведіть рідину до кипіння.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/be2549f2.jpg)
Зменшіть вогонь до середньослабкого, щільно закрийте кришкою і томіть 2-2,5 год, час від часу перемішуючи.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/bab15008.jpg)
Проколіть ковбаски по всій довжині голкою або зубочисткою. Обсмажте ковбаски на сухій сковороді майже готовності, часто перевертаючи.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/b9909212.jpg)
Викладіть ковбаски на капусту, трохи закопайте їх. Прогрійте під кришкою 10 хв. Потім ножицями розріжте ковбаски на середні шматочки і вмішайте в бігос. Подавайте негайно.