Порції 4
- Кількість на порцію
- Калорії 206.1
Складові
Насамперед, постарайтеся підібрати глибоку сковороду або сотейник з товстим дном: саме в такій ємності підливка не пригоратиме. Поставте посуд на середній вогонь і нагрійте.
Вершкове масло для підливки наріжте кубиками і викладіть в гарячий сотейник або сковороду. Розтопіть. Додайте томатну пасту і, помішуючи, тримайте на слабкому вогні дві хвилини.
Борошно для підливки просійте через дрібне сито. Змішайте його з 1/2 ч. л. солі та цукром. Потім всипте в сотейник (сковороду), постійно помішуючи віночком, щоб не утворювались грудочки (цьому ж сприяє попереднє з'єднання з сіллю та цукром).
Тушкуйте на слабкому вогні, продовжуючи перемішувати, близько трьох хвилин. Нагрійте питну воду до 30°C. Помішуючи віночком томатну масу в сотейнику (на сковороді), влийте в воду.
Спробуйте підливу, додайте ще трохи солі. Поперчіть до смаку. Помішуючи віночком, щоб не пригоріла, доведіть підливу до кипіння на слабкому вогні. Вона має загуснути.
Зніміть томатну підливу з вогню і подайте гарячою до смаженого або запеченого м'яса, а також до птиці і риби. Буде гарно смакувати також з пастою (зі спагетті, пенне, фарфалле).