Класична гірчиця в домашніх умовах

Харчова цінність

Порції 6


Кількість на порцію
Калорії 97.7

Складові

1

Підготуйте усі інгредієнти. Гвоздику, лавровий лист, чорний та духмяний перець горошком помістіть у ковшик. Залийте питною водою та поставте на сильний вогонь. Доведіть до кипіння.

2

Зменшіть вогонь. Варіть прянощі у воді 10 хвилин. Зніміть з вогню та закрийте. Залишіть на 10 хвилин. Якщо у вас є кулінарний термометр, опустіть його у воду із прянощами: для приготування ідеально гострої гірчиці температура повинна становити 60°C.

3

Процідіть відвар, що вийшов, через два шари марлі в чисту ємність. Гірчичний порошок просійте в миску через дрібне сито. Додайте цукор та сіль, перемішайте.

4

Постійно збиваючи віночком, поступово вливайте в гірчичний порошок гарячу воду, намагаючись щоб маса придбала однорідну консистенцію, без грудочок.

5

Влийте яблучний оцет і олію. Знову перемішайте віночком. Спробуйте гірчицю і, якщо це необхідно, приправте сіллю або свіжомеленим чорним перцем.

6

Перекладіть гірчицю в баночку. Закрийте її та укутайте товстим рушником. Залишіть при кімнатній температурі на 24 години. Після цього класична гірчиця буде готова. Зберігайте її у холодильнику.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.