Порції 6
- Кількість на порцію
- Калорії 97.7
Складові
Підготуйте усі інгредієнти. Гвоздику, лавровий лист, чорний та духмяний перець горошком помістіть у ковшик. Залийте питною водою та поставте на сильний вогонь. Доведіть до кипіння.
Процідіть відвар, що вийшов, через два шари марлі в чисту ємність. Гірчичний порошок просійте в миску через дрібне сито. Додайте цукор та сіль, перемішайте.
Постійно збиваючи віночком, поступово вливайте в гірчичний порошок гарячу воду, намагаючись щоб маса придбала однорідну консистенцію, без грудочок.
Влийте яблучний оцет і олію. Знову перемішайте віночком. Спробуйте гірчицю і, якщо це необхідно, приправте сіллю або свіжомеленим чорним перцем.
Перекладіть гірчицю в баночку. Закрийте її та укутайте товстим рушником. Залишіть при кімнатній температурі на 24 години. Після цього класична гірчиця буде готова. Зберігайте її у холодильнику.