Класична підливка з томатної пасти з борошном

Харчова цінність

Порції 4


Кількість на порцію
Калорії 206.1

Складові

1

Насамперед, постарайтеся підібрати глибоку сковороду або сотейник з товстим дном: саме в такій ємності підливка не пригоратиме. Поставте посуд на середній вогонь і нагрійте.

2

Вершкове масло для підливки наріжте кубиками і викладіть в гарячий сотейник або сковороду. Розтопіть. Додайте томатну пасту і, помішуючи, тримайте на слабкому вогні дві хвилини.

3

Борошно для підливки просійте через дрібне сито. Змішайте його з 1/2 ч. л. солі та цукром. Потім всипте в сотейник (сковороду), постійно помішуючи віночком, щоб не утворювались грудочки (цьому ж сприяє попереднє з'єднання з сіллю та цукром).

4

Тушкуйте на слабкому вогні, продовжуючи перемішувати, близько трьох хвилин. Нагрійте питну воду до 30°C. Помішуючи віночком томатну масу в сотейнику (на сковороді), влийте в воду.

5

Спробуйте підливу, додайте ще трохи солі. Поперчіть до смаку. Помішуючи віночком, щоб не пригоріла, доведіть підливу до кипіння на слабкому вогні. Вона має загуснути.

6

Зніміть томатну підливу з вогню і подайте гарячою до смаженого або запеченого м'яса, а також до птиці і риби. Буде гарно смакувати також з пастою (зі спагетті, пенне, фарфалле).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.