Порції 4
- Кількість на порцію
- Калорії 511.5
Складові
Приготуйте тісто для пампушок із часником до борщу. Борошно просійте із сіллю через часте сито. Нагрійте молоко у великій мисці до 36°C. Додайте дріжджі, перемішайте та залиште на 15 хвилин.
Вершкове масло для тіста пампушок розтопіть і дайте трохи охолонути. У молочно-дріжджеву суміш додайте борошно. Додайте цукор та розтоплену олію. Ретельно вимісити тісто.
Сформуйте з тіста шар і покладіть у миску. Верх її затягніть харчовою плівкою. Залиште тісто на 30 хвилин у теплому місці для підйому. Нагрійте духовку до 190°C.
Тісто для пампушок викладіть на робочий стіл, присипаний борошном. Розділіть на невеликі шматочки розміром з долоню та сформуйте з них кульки. Викладіть на лист, вистелений папером для випікання, і залиште на 30 хвилин під рушником.
Яйце злегка збийте вилкою в маленькій мисочці. На кожній кульці тіста маленькими ножицями зробіть два невеликі надрізи. Змастіть яйцем і посипте кунжутом.
Випікайте пампушки 20 хвилин. Поки вони готуються, часник очистіть та пропустіть через прес. Перемішайте з олією. Сумішю, що вийшла, змастіть гарячі пампушки і подайте до борщу.