Порції 10
- Кількість на порцію
- Калорії 214.3
Складові

Щоб салат із квасолею та плавленим сиром приготувати швидко, спочатку потрібно зробити заправку. Духовку заздалегідь розігрійте до 180С. Зріжте верхню частину головок часнику, збризкайте 1 ст. ложкою оливкової олії та загорніть кожну у фольгу. Запікайте 30-40 хвилин, розгорніть і дайте охолонути.

Приготуйте заправку. Зубчики часнику видавіть у чашу блендера. Додайте оливкову олію, що залишилася, яблучний оцет, гірчицю, сіль і перець за смаком. Збийте до одержання однорідної маси.

Сковороду розігрійте без олії, обсмажте скибочки бекону до хрусткої скоринки. Викладіть на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Дайте охолонути і наріжте на невеликі шматочки.

Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння та плодоніжок, м'якоть наріжте кубиками. Селеру промийте, довільно наріжте. Петрушку промийте, видаліть жорсткі стебла, інше дуже дрібно наріжте.
Плавлений сир приберіть ненадовго в морозилку, щоб він застиг, так його простіше терти (потрібно буде близько 20 хвилин). Потім натріть його на великій тертці.

У салатнику з'єднайте білу квасолю, бекон, болгарський перець, селеру та петрушку. Додайте заправку та перемішайте. Викладіть сир та ще раз акуратно перемішайте.