Порції 4
- Кількість на порцію
- Калорії 519.8
Складові

Підготуйте тушки скумбрії до запікання. Відріжте гострим ножем голови і випатрайте рибу. Ретельно промийте проточною водою та викладіть на робочий стіл.

Цибулю очистіть і наріжте кільцями. Лимони ретельно вимийте щіткою або жорсткою стороною губки з миючим засобом для посуду, щоб видалити з поверхні захисну воскову оболонку.

Один лимон наріжте тонкими кружечками. З другого зніміть дрібною терткою тонкий шар цедри, потім розріжте плід навпіл і вичавте в невелику миску сік.

Петрушку вимийте і наріжте. Розкладіть на робочому столі листи фольги. На кожен покладіть тушку скумбрії і зробіть кілька поперечних надрізів з одного боку.

Вкладіть у надрізи кружечки лимонів. Решту розподіліть довільно навколо риби і зверху. Посипте тертою цедрою, петрушкою посоліть і поперчіть до смаку.
Розподіліть навколо риби цибулю. Додайте на кожну порцію по 2 лаврові листи. Полийте лимонним соком. Загорніть у фольгу (не надто щільно) і викладіть на лист. Запікайте 30–40 хвилин при 190°C.