Порції 8
- Кількість на порцію
- Калорії 653.1
Складові
Приготуйте тісто для піци на кефірі. Для цього у великій мисці злегка збийте вінчиком яйця із сіллю. Додайте олію. Ще раз збийте вінчиком .
У яєчно-масляну суміш влийте кефір і перемішайте. Борошно із содою просійте через часте сито в окрему миску. Суміш, що вийшла, поступово додайте в яєчно-кефірну суміш. Вимісіть м'яке липке тісто і залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі.
Приготуйте начинку для піци на кефірі. Для цього варену шинку (ковбасу) та помідори наріжте тонкими скибочками. Напівтвердий сир натріть на великій або середній тертці.
Нагрійте духовку до 180°C. Рослинним маслом змастіть деко. Викладіть на нього тісто для піци і руками, змоченими водою, розподіліть так, щоб вийшов тонкий коржик.
Тісто змастіть за допомогою кулінарного пензлика томатним соусом. Посипте половиною тертого сиру, зверху розкладіть шинку та помідори.
Посипте сушеним базиліком (орегано) і тертим сиром, що залишився. Збризніть оливковою олією. Піцу на кефірі випікайте 20-25 хвилин. На стіл подайте гарячою.