Самса з м’ясом

Харчова цінність

Кількість на порцію
Калорії 284

Складові

1

Приготуйте тісто для самси з м'ясом. Для цього просійте борошно із щіпкою солі через дрібне сито у велику миску. Сформуйте гірку із «кратером» у верхній частині.

2

Вершкове масло наріжте та розтопіть на слабкому вогні. Можна зробити це у мікрохвильовій печі. Дайте олії охолонути. Питну воду нагрійте до 40 °C. Кип'ятити не слід!

3

Влийте в кратер гірки вершкове масло і потім поступово додайте гарячу питну воду. Ретельно вимісіть тісто самси, скручуючи його, розкочуючи та відбиваючи об робочий стіл.

4

Сформуйте з тіста кулю та загорніть її в харчову плівку. Залишіть при кімнатній температурі на 30 хвилин. За цей час у тісті з'явиться клейковина, і воно буде легко розкочуватися в тонкий пласт.

5

Приготуйте начинку із м'яса для самси. Баранину вимийте та наріжте дуже дрібними шматочками. Цибулю очистіть і наріжте. З'єднайте з м'ясом, питною водою та цибулею. Посоліть, поперчіть та перемішайте.

6

Тісто розкатайте у тонкий пласт. Виріжте кружки діаметром близько 8 см. У середину кожного викладіть трохи начинки. Краї тіста підніміть з трьох сторін і защипніть, щоб вийшли «трикутнички». Викладіть на лист і випікайте самсу близько 15 хвилин при 190°C.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.