Порції 12
- Кількість на порцію
- Калорії 751.1
Складові
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/b73f1f2a.jpg)
Для основи чізкейку застеліть дно роз'ємної форми діаметром 22 см складеною удвічі харчовою плівкою або папером для випічки. 30 шт. печива наламайте на шматочки, покладіть разом із нарізаним холодним маслом в чашу кухонного комбайна і подрібніть.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/b264b2b0.jpg)
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/b24474fc.jpg)
У сотейнику прогрійте, не доводячи до кипіння, приблизно ¾ склянки молока. У мисці змішайте до однорідності жовтки з борошном, ванільним цукром і молоком, що залишилося.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/b8f40f71.jpg)
Влийте в жовткову суміш гаряче молоко, ретельно перемішайте. Поверніть суміш у сотейник і проваріть при безперервному перемішуванні до утворення густого блискучого крему.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/bfe68b2e.jpg)
Зніміть з вогню, додайте шоколад і перемішайте вінчиком, щоб шоколад повністю розтанув. Перекладіть в миску, накрийте плівкою і приберіть в холодильник мінімум на годину.
Для сирної маси міксером збийте на середньо-високій швидкості вершковий сир та цукрову пудру, приблизно 2 хв. Переключіть швидкість на середню і в кілька прийомів додайте шоколадний крем. Збивайте ще півхвилини.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/b797781c.jpg)
Викладіть половину сирної маси у підготовлену форму. Наламайте 12 шт. шоколадного печива та викладіть зверху. Викладіть другу частину сирної маси, розрівняйте та приберіть у холодильник мінімум на 6 годин.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/b907b539.jpg)
Для подачі чизкейку без випічки зніміть спочатку бортики форми, потім широкою лопаткою відокремте чизкейк від дна форми і перекладіть на блюдо сервіровки.