Порції 12
- Кількість на порцію
- Калорії 751.1
Складові
Для основи чізкейку застеліть дно роз'ємної форми діаметром 22 см складеною удвічі харчовою плівкою або папером для випічки. 30 шт. печива наламайте на шматочки, покладіть разом із нарізаним холодним маслом в чашу кухонного комбайна і подрібніть.
У сотейнику прогрійте, не доводячи до кипіння, приблизно ¾ склянки молока. У мисці змішайте до однорідності жовтки з борошном, ванільним цукром і молоком, що залишилося.
Влийте в жовткову суміш гаряче молоко, ретельно перемішайте. Поверніть суміш у сотейник і проваріть при безперервному перемішуванні до утворення густого блискучого крему.
Зніміть з вогню, додайте шоколад і перемішайте вінчиком, щоб шоколад повністю розтанув. Перекладіть в миску, накрийте плівкою і приберіть в холодильник мінімум на годину.
Для сирної маси міксером збийте на середньо-високій швидкості вершковий сир та цукрову пудру, приблизно 2 хв. Переключіть швидкість на середню і в кілька прийомів додайте шоколадний крем. Збивайте ще півхвилини.
Викладіть половину сирної маси у підготовлену форму. Наламайте 12 шт. шоколадного печива та викладіть зверху. Викладіть другу частину сирної маси, розрівняйте та приберіть у холодильник мінімум на 6 годин.
Для подачі чизкейку без випічки зніміть спочатку бортики форми, потім широкою лопаткою відокремте чизкейк від дна форми і перекладіть на блюдо сервіровки.