Лимонний пиріг

Харчова цінність

Порції 10


Кількість на порцію
Калорії 287

Складові

Для начинки:
1

Вершкове масло нарізати кубиками, перетерти з борошном, цукром і сіллю. Додати жовток та 1 ст. л. холодної води. Замісити тісто. Скатати в кулю, загорнути у плівку та прибрати в холодильник на 20 хв.

2

Лимони вимити. З трьох лимонів зняти цедру та подрібнити її. З усіх лимонів вичавити сік.

3

Збити яйця з цукром, додати лимонну цедру та сік. Залишити на 10 хв.

4

Форму для випічки діаметром 24 см змастити вершковим маслом. Розкотати тісто у велике коло і прокласти їм форму так, щоб краї виступали над формою. Зробити вилкою кілька проколів у тісті. Помістити на 10 хв. в холодильник.

5

Застелити тісто пергаментом, насипати зверху суху квасолю. Випікати 12-15 хв. за 190 °С. Прибрати квасолю та пергамент. Залишити в духовці ще на 10-12 хв.

6

Начинку процідити, додати вершки, перемішати. Влити начинку у форму. Знизити температуру в духовці до 150 ° С і запікати 30-35 хв. Дістати з духовки і залишити на 45-50 хв, вийняти з форми. Посипати цукровою пудрою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.