Порції 12
- Кількість на порцію
- Калорії 152.3
Складові
Приготувати опару. Знадобиться тепле молоко. Його можна нагріти у мікрохвильовій печі або на плиті. Додати дріжджі, цукор, вершкове масло, перемішати. Накрити та залишити в теплому місці для підйому (на 15 хвилин).
Борошно двічі просіяти із сіллю у глибоку миску. Влити опару. Спершу замішувати тісто ложкою. А потім робочу поверхню присипати борошном і ретельно вимісити руками.
Тісто скачати у кулю, перекласти назад у миску. Накрити харчовою плівкою та прибрати у тепле місце на 40 хвилин. Тісто має збільшитися в обсязі в 2 рази.
З тіста сформуйте товсту ковбаску, розріжте її на 10 однакових частин. Скачайте руками однакові кульки, а потім притисніть зверху, формуючи булочку.
Деко вистеліть пергаментом. Змастіть його олією. Розподіліть булочки на рівній відстані один від одного. Зверніть увагу, що вироби ще піднімуться.
Жовток злегка збийте вилкою. За допомогою кулінарного пензлика змастіть усі булочки. Посипте їх кунжутом. Випікайте в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 30-40 хвилин.