Порції 10
- Кількість на порцію
- Калорії 206.9
Складові
Почніть готувати тефтелі з приготування крупи. Рис викладіть у дрібне сито і промийте під струменем проточної води, доки вона не стане прозорою. Залишіть крупу в ситі на 5 хвилин, щоб дати всій рідині стекти. Перекладіть у каструлю, залийте 100 мл води та доведіть до кипіння. Варіть близько 10 хвилин. Потім відкиньте назад на сито та остудіть.
Фарш краще зробити домашній. Для цього м'ясо промийте, обсушіть, наріжте шматочками, а потім пропустіть через м'ясорубку разом із очищеною цибулею.
Фарш перекладіть у глибоку миску, додайте яйце, відварений рис, сіль та ретельно перемішайте руками до отримання однорідної маси. Його також можна трохи відбити.
У плоску тарілку всипте половину просіяного борошна. Мокрими руками сформуйте однакові круглі тефтелі, а потім обваляйте їх з усіх боків у борошні.
На сковороді розігрійте олію і викладіть тефтелі. Смажте з одного боку до підрум'янення, потім переверніть і готуйте з іншого до утворення золотистої скоринки.
З'єднайте томатну пасту з 200 мл води, посоліть за смаком і перемішайте. У сковороду до тефтель влийте соус, поставте на мінімальний вогонь і тушкуйте під кришкою близько 10 хвилин.
Сметану з'єднайте з водою, що залишилася, посоліть. Всипте борошно, що залишилося, і розбийте грудочки. Влийте до тефтель і перемішайте. Тушкуйте ще близько 15 хвилин. Тефтелі подавайте з рисом, картопляним пюре чи гречкою. Можна посипати подрібненою зеленню.