Тефтелі як у дитячому садку

Харчова цінність

Порції 10


Кількість на порцію
Калорії 206.9

Складові

1

Почніть готувати тефтелі з приготування крупи. Рис викладіть у дрібне сито і промийте під струменем проточної води, доки вона не стане прозорою. Залишіть крупу в ситі на 5 хвилин, щоб дати всій рідині стекти. Перекладіть у каструлю, залийте 100 мл води та доведіть до кипіння. Варіть близько 10 хвилин. Потім відкиньте назад на сито та остудіть.

2

Фарш краще зробити домашній. Для цього м'ясо промийте, обсушіть, наріжте шматочками, а потім пропустіть через м'ясорубку разом із очищеною цибулею.

3

Фарш перекладіть у глибоку миску, додайте яйце, відварений рис, сіль та ретельно перемішайте руками до отримання однорідної маси. Його також можна трохи відбити.

4

У плоску тарілку всипте половину просіяного борошна. Мокрими руками сформуйте однакові круглі тефтелі, а потім обваляйте їх з усіх боків у борошні.

5

На сковороді розігрійте олію і викладіть тефтелі. Смажте з одного боку до підрум'янення, потім переверніть і готуйте з іншого до утворення золотистої скоринки.

6

З'єднайте томатну пасту з 200 мл води, посоліть за смаком і перемішайте. У сковороду до тефтель влийте соус, поставте на мінімальний вогонь і тушкуйте під кришкою близько 10 хвилин.

7

Сметану з'єднайте з водою, що залишилася, посоліть. Всипте борошно, що залишилося, і розбийте грудочки. Влийте до тефтель і перемішайте. Тушкуйте ще близько 15 хвилин. Тефтелі подавайте з рисом, картопляним пюре чи гречкою. Можна посипати подрібненою зеленню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.