Порції 6
- Кількість на порцію
- Калорії 379.1
Складові
Якщо чізкейк з вишнями готуватимете зі свіжими ягодами, промийте їх під проточною водою, просушіть паперовими рушниками і переходьте відразу до кроку 2. Якщо з замороженими, розморозьте вишню і відкиньте на сито, щоб видалити надлишки соку. Потім висушіть вишню паперовими рушниками.
Замочіть желатин у 4 ст. л. питної води на 10 хв.
У сковороду з товстим дном всипте 1 ст. л. цукру, додайте 4 ст. л. ложки води та перемішайте. На слабкому вогні повністю розчиніть цукор.
Додати вишню та горілку. Готуйте, помішуючи, 2-3 хв. Зверніть увагу, що цей чізкейк із вишнями, якщо ви використовували горілку, не рекомендується давати дітям та людям, яким алкоголь протипоказаний. Він не встигне випаруватись і залишиться в десерті!
Сир, краще кімнатної температури, викладіть в миску і збийте віночком або міксером на мінімальних обертах, 5 хв.
Вершки збийте із 2 ст. л. цукру. Додайте до сиру і перемішайте до однорідності.
У невеликому сотейнику з товстим дном прогрійте желатин, помішуючи, до повного розчинення. Змішайте із сирною масою.
Прямокутну або квадратну глибоку форму для кексу формату приблизно А5 або зі стороною 25 см (або рамку) вистеліть харчовою плівкою та наповніть половиною підготовленої сирної маси.
Заберіть форму в холодильник на 30 хв. Маса має трохи затвердіти. Вийміть із холодильника і викладіть на неї вишню в один шар.
Зверху покладіть сирну масу, що залишилася, розрівняйте поверхню силіконовою лопаткою. Повторно заберіть форму в холодильник мінімум на 2 год.
Готовий чізкейк вийміть, тримаючись за вільні кінці харчової плівки. Зніміть її і покладіть на блюдо. Відразу подавайте, прикрасивши вишнею.