Порції 4
- Кількість на порцію
- Калорії 454.5
Складові
Зваріть булгур згідно з інструкцією на упаковці в киплячій підсоленій воді, додавши промиті родзинки. Остудіть.
Айву вимийте щіткою. Видаліть серцевину, м'якоть наріжте дрібними кубиками. Очистіть цибулю, наріжте якомога дрібніше. Обсмажте айву та цибулю із сіллю в суміші оливкового та вершкового масла, 10 хв.
Дрібно порубайте горіхи. Змішайте булгур із ізюмом, горіхами та смаженою айвою з цибулею. Поперчіть і посоліть, якщо потрібно.
Залийте виноградне листя окропом і залиште на 5 хв. Потім промийте холодною водою, акуратно розгорнувши. У центр кожного листа кладіть ложечку начинки, згортайте лист в тугий рулетик, підігнувши відкриті бічні краї. Готові рулетики складайте у форму для запікання.
Коли всі рулетики готові, влийте у форму 200 мл окропу, закрийте кришкою або фольгою і запікайте в духовці розігрітої до 150 °С 30 хв.
Для соусу подрібніть зелень і часник, складіть в блендер, додайте решту інгредієнтів і подрібніть до однорідності. Посоліть і поперчіть. Подавайте долму гарячою, із соусом.