Долма з булгуром, айвою, родзинками та горіхами

Харчова цінність

Порції 4


Кількість на порцію
Калорії 454.5

Складові

Для соусу:
1

Зваріть булгур згідно з інструкцією на упаковці в киплячій підсоленій воді, додавши промиті родзинки. Остудіть.

2

Айву вимийте щіткою. Видаліть серцевину, м'якоть наріжте дрібними кубиками. Очистіть цибулю, наріжте якомога дрібніше. Обсмажте айву та цибулю із сіллю в суміші оливкового та вершкового масла, 10 хв.

3

Дрібно порубайте горіхи. Змішайте булгур із ізюмом, горіхами та смаженою айвою з цибулею. Поперчіть і посоліть, якщо потрібно.

4

Залийте виноградне листя окропом і залиште на 5 хв. Потім промийте холодною водою, акуратно розгорнувши. У центр кожного листа кладіть ложечку начинки, згортайте лист в тугий рулетик, підігнувши відкриті бічні краї. Готові рулетики складайте у форму для запікання.

5

Коли всі рулетики готові, влийте у форму 200 мл окропу, закрийте кришкою або фольгою і запікайте в духовці розігрітої до 150 °С 30 хв.

6

Для соусу подрібніть зелень і часник, складіть в блендер, додайте решту інгредієнтів і подрібніть до однорідності. Посоліть і поперчіть. Подавайте долму гарячою, із соусом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.