Фалафель

Харчова цінність

Порції 18

Складові

Для фритюру:
1

Нут залити 1 л холодної води і залишити на 4 години, після чого воду злити.

2

Булгур залити окропом, залишити на 10 хв. Воду злити.

3

Цибулю очистити, дрібно нарізати. Часник очистити, пропустити через прес. Зелень дуже дрібно нарізати.

4

Нут подрібнити у блендері та викласти в миску. Додати булгур, цибулю, часник, зелень, кумін, коріандр, кардамон, соду, сіль, весь перець та каррі. Влити 3 ст. л. води, перемішати та залишити на 30 хв.

5

Додати борошно і перемішати. Вологими руками та вологою столовою ложкою скачати з тіста 18 кульок. Олію для фритюру розігріти в глибокій сковороді. Зменшити вогонь до середнього. Фалафель невеликими порціями покласти в олію і обсмажувати протягом 3-4 хв до золотистого кольору.

6

Готовий фалафель вийняти з олії шумівкою і викласти на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Подавати гарячим із теплою пітою, овочевим салатом, оливками, хумусом та тахіною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.