Порції 4
- Кількість на порцію
- Калорії 539.2
Складові
Закип'ятіть у каструлі воду для поленти. Якщо у вас середній помел, то співвідношення поленти до води за обсягом має бути 1:4. Якщо великий – 1:6. Посоліть закипілу воду, тонким струмком і весь час помішуючи, всипте поленту. Знову доведіть до кипіння на сильному вогні. Як закипить, зменшіть вогонь і варіть часто помішуючи, майже до готовності, 20-25 хв. для середнього помелу, 35-40 хв. для великого
Натріть весь сир на тертці або розкришіть. Бекон обсмажте на сухій сковороді з обох боків до хрускіту. Викладіть готовий бекон на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир. Наріжте бекон.
Для пашоту змастіть центр 4 шматків плівки розміром приблизно 30х30 см олією, посоліть. Покладіть плівку в чашку маслом вгору, акуратно розбийте по 1 яйцю на кожен шматок плівки, підніміть кінці, закрутіть, видаливши повітря, зав'яжіть вузликом.
Доведіть воду в невеликій каструльці до мінімального кипіння, опустіть яйця в плівці, залиште варитись на слабкому вогні на 4-5 хв.
У готову поленту покладіть вершкове масло і сир, перемішайте і прогрівайте, помішуючи, ще пару хвилин. Потім розкладіть поленту по тарілках.
У центрі кожної тарілки зробіть поглиблення, у це поглиблення викладіть яйця-пашот із плівки. Посоліть яйця, поперчіть, посипте поленту нарізаним беконом і одразу подавайте.