- Кількість на порцію
- Калорії 309.1
Складові
Зваріть рис для голубців. У каструлі доведіть воду до кипіння. Трохи посоліть її та додайте рис. Варіть на слабкому вогні під кришкою 10 хвилин. Відкиньте на сито і дайте охолонути.
Підготуйте листя капусти для голубців. Качан очистіть від верхнього грубого листя. Виріжте качан. Капусту обережно розберіть на листя, намагаючись їх не пошкодити.
У великій каструлі ємністю не менше 3 л доведіть воду до кипіння. Посоліть. Порціями опускайте у воду листя капусти та варіть по 5 хвилин. Готові викладайте в друшляк. Дайте листям капусти охолонути.
Приготуйте фарш для голубців із м'ясом та рисом. Для цього м'якоть яловичини вимийте, обсушіть і наріжте великими скибочками. Пропустіть через м'ясорубку із частою решіткою.
Цибулю очистіть, дрібно наріжте і швидко обсмажте на 20 г масла. Дайте охолонути, потім додайте до м'яса разом із рисом. Посоліть, поперчіть і вимісіть фарш для голубців.
Листя капусти викладіть на стіл і злегка відбийте основу кожного. Розподіліть зверху приготований фарш і загорніть конвертиком, ретельно загортаючи краї.
У великій сковороді діаметром не менше 26 см розтопіть вершкове масло, що залишилося, і обсмажте голубці, що вийшли, з усіх боків до рум'яної скоринки. Перекладіть у каструлю ємністю щонайменше 4 л.
Приготуйте соус для голубців. Для цього в сковороду, де вони смажилися, додайте борошно і злегка його підрум'яньте. Покладіть томатну пасту, сметану та перемішайте. Влийте воду, всипте чебрець, посоліть і поперчіть. Варіть 5 хвилин.
Соусом залийте голубці у каструлі. Тушіть на маленькому вогні під кришкою протягом 30 хвилин. На стіл можна подати, посипавши подрібненою зеленню за смаком.