Порції 6
- Кількість на порцію
- Калорії 555
Складові
Розігрійте духовку до 200 °С. Розтопіть вершкове масло.
Очистіть цибулю і дрібно наріжте. У перця чилі видаліть насіння, дрібно наріжте. Розігрійте в сковороді оливкову олію, обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте фарш та перець чилі та смажте на середньому вогні до готовності, 7–10 хв. Додайте пластівці чилі, коріандр і корицю, посоліть і поперчіть. Зніміть начинку з вогню та остудіть.
Відокремте листя петрушки і м'яти від стебел і дрібно наріжте. Додайте зелень в начинку, перемішайте.
Дістаньте тісто філо з упаковки та прикрийте вологим рушником. Покладіть на робочу поверхню один лист тіста і змастіть за допомогою пензлика розтопленим маслом.
Складіть лист вздовж, щоб вийшла смужка близько 10 см завширшки. Злегка змастіть верхній край смужки розтопленим маслом.
Покладіть 1 ст. л. начинки на один кінець смужки, відступивши близько 3 см від краю, і загорніть край начинки. Тепер підніміть кут і зігніть по діагоналі, зробивши трикутник. Продовжуйте складати, підміняючи начинку, доки вся смужка не буде складена трикутним конвертом. При складанні закривайте всі дірочки. Таким чином, приготуйте всі пиріжки.
Викладіть пиріжки на деко і змастіть розтопленим маслом. Поставте в розігріту духовку і запікайте близько 10 хв до золотистого кольору.