Порції 6
- Кількість на порцію
- Калорії 212.1
Складові
Для цієї страви ми будемо використовувати філе грудки, але можете взяти філе стегна або курку. Індичку ретельно промийте та обсушіть паперовими рушниками. Потім наріжте середніми шматочками.
Для соусу з'єднайте в глибокій мисці сметану, гірчицю, соєвий соус і прованські трави. Приправте сіллю та свіжомеленим перцем до смаку. Ретельно перемішайте до одержання однорідної маси.
Шматочки індички викладіть в глибоку миску або каструлю, залийте сметанним соусом і ще раз ретельно перемішайте ложкою. Соус повинен покривати м'ясо повністю.
Ємність накрийте харчовою плівкою або кришкою та приберіть у холодильник мінімум на 2 години або на ніч. Чим довше м'ясо маринуватиметься, тим м'якше і соковитіше вийде страва.
Підготуйте глибоку форму для випікання. Влийте на неї трохи рослинної олії і рівномірно розподіліть силіконовим пензликом. Викладіть філе індички разом із соусом.
Духовку заздалегідь нагрійте до 180°С. Запікайте індичку протягом 40 хвилин. У процесі приготування перемішайте м'ясо з соусом хоча б пару разів. Подавайте з улюбленим гарніром, свіжими овочами та сметанним соусом.