Порції 12
- Кількість на порцію
- Калорії 227.7
Складові
Листкове дріжджове тісто вийміть з морозилки і залиште при кімнатній температурі на 1 годину (або виконуйте інструкції на упаковці). Тісто має розморозитись.
Робочу поверхню посипте борошном. Викладіть тісто і розкотіть у пласт. Товщина має перевищувати 4 мм. Спеціальним ножем виріжте трикутники із тіста з основою близько 10 см.
На широку частину трикутника викладіть варене згущене молоко (близько 2 ч. л.). Загорніть рогалик, починаючи від широкої основи трикутника до вузької. Так сформуйте усі круасани.
Деко застеліть пергаментом, змащеним олією. Розподіліть на них заготовки із тіста. Не кладіть їх надто щільно один до одного – дріжджове тісто ще підніметься.
Жовток злегка збийте вилкою. Потім за допомогою кулінарного пензлика змастіть усі круасани. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 45 хвилин, щоб булочки піднялися.
Духовку нагрійте до 180°. Цукор змішайте із корицею. Круасани ще раз змастіть жовтком і посипте цукром із корицею. Випікайте протягом 20-30 хвилин до золотистого кольору.