Торт Захер

Харчова цінність

Порції 12


Кількість на порцію
Калорії 602.1

Складові

Для глазурі, збирання та подачі:
1

Розігрійте духовку до 160 °С. Рознімну форму, в якій випікатимете торт Захер (діаметр 24 см) змастіть маслом і посипте борошном. Доведіть масло до кімнатної температури.

2

Шоколад для тіста торта Захер розламайте на рівні шматочки і розтопіть у мікрохвильовій печі або на водяній бані.

3

Приготуйте тісто для торта Захер. Відокремте жовтки від білків. Масло збийте міксером до пишності, поступово додаючи ванільний цукор, цукрову пудру та сіль. Додайте шоколад, перемішайте до кремового стану, поступово вбиваючи жовтки.

4

Збийте білки у пишну піну. Не припиняючи збивати, поступово додайте цукор і збийте в стійку піну. Третину білків змішайте із шоколадною масою.

5

У білки, що залишилися, акуратно вмішайте борошно. Змішайте шоколадну та білкову маси, акуратно перемішуючи тісто торта лопаткою знизу вгору.

6

Викладіть тісто для торта Захер у підготовлену форму, розрівняйте та випікайте у центрі духовки 50 хв. Потім присипте корж цукром, накрийте папером для випічки, переверніть і дайте охолонути у формі.

7

Розкрийте рознімну форму та зніміть її. Торт розріжте на два коржі. Добре перемішайте джем (можна трохи прогріти його) і змастіть 3 ст. л. джему один корж. Зверху покладіть другий корж, обмажте торт джемом, що залишився.

8

Для глазурі торта Захер змішайте цукор із 80 мл води, кип'ятіть на сильному вогні приблизно 5 хв. Зніміть з вогню і трохи остудіть.

9

Шоколад розламайте на дрібні шматочки, поступово додайте, перемішуючи, в теплий сироп, щоб вийшла в'язка глазур. Дайте їй трохи охолонути.

10

Полийте торт Захер глазур'ю та рівномірно розподіліть по поверхні. Поставте торт в холодильник на 3 години. Наріжте на порції і подавайте зі збитими вершками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.