Шоколадний торт з бананом

Харчова цінність

Порції 8


Кількість на порцію
Калорії 828.6

Складові

Для глазурі та прикраси:
Для крему:
1

Приготуйте тісто для основи торта. В одну миску насипте 200 г цукру. Додайте всі яйця та збийте міксером до отримання пишної маси однорідної консистенції.

2

В іншій мисці з'єднайте молоко, цукор, сіль і розпушувач. Ретельно перемішайте. Влийте олію. Знову ретельно перемішайте. Перелийте в миску з яєчною масою та збийте міксером.

3

В окрему ємність просійте борошно та какао-порошок. Потім порціями додайте в яєчно-молочну масу. Ретельно вимісіь тісто і перекладіть у форму діаметром 22-24 см, вистелену папером для випічки.

4

Нагрійте духовку до 180°C. Випікайте основу торта протягом 40 хвилин. Готовність перевіряйте тонкою дерев'яною шпажкою (встроміть її та вийміть: якщо вона суха, можна виймати з духовки). Дайте повністю охолонути (близько години).

5

Приготуйте крем для торта. Вершкове масло наріжте маленькими кубиками і складіть у велику миску. Залишіть на 30 хвилин за кімнатної температури, щоб воно стало м'яким.

6

Збийте масло міксером до пишності. Поступово, не припиняючи збивання, додайте все згущене молоко. Крем повинен мати ніжну однорідну консистенцію.

7

Банани вимийте, очистіть і наріжте кружечками. Основу торта розріжте на три шари. Нижній покладіть на тарілку і викладіть на неї третину крему. Зверху розподіліть кружечки бананів.

8

Викладіть другий пласт. Покрийте третиною крему. Розкладіть кружечки бананів, що залишилися. Накрийте третім пластом, покрийте залишками крему верх і боки торта. Приберіть у холодильник на 1 годину.

9

Шоколад наламайте та розтопіть на гарячій водяній бані, додавши коньяк (ром) та воду. Дайте глазурі трохи охолонути і полийте торт зверху. Прикрасьте нарізаними горіхами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.