Лазанья з баклажанів з томатним соусом

Харчова цінність

Порції 4


Кількість на порцію
Калорії 672

Складові

1

Для соусу роздавіть, очистіть подрібніть часник. Посипте часник сіллю (приблизно 2/3 ч. л.) і перцем, ще порубайте. Змішайте часник з томатним соусом та томатним соком.

2

Розігрійте духовку до 200 °С. Застеліть 2 дека пергаментом. Наріжте баклажани вздовж пластинами товщиною не більше 1 см. Щедро змастіть баклажани з одного боку олією та посоліть.

3

Викладіть баклажани масляною стороною вгору на підготовлені дека (можна трохи внахлест, щоб усі помістилися). Запікайте в духовці до рум'яної скоринки, приблизно 20 хв.

4

Свіжі помідори наріжте кубиками 2 см, трохи посоліть і поперчіть (сік, що витікає, додайте у ваш соус). Натріть моцареллу на великій тертці і розділіть на дві нерівні частини, одна трохи більше за іншу.

5

Налийте у форму для запікання пару ложок води і трохи соусу, викладіть перший шар листів лазаньї. На них – трохи соусу та шар баклажанів. Потім знову соус, баклажани та менша частина моцарелли. Продовжуйте викладати пасту, соус і баклажани, доки вони не закінчаться. В кінці залийте лазанью всім соусом, що залишився.

6

Закрийте форму змащеною олією фольгою та поставте в духовку на 30 хв. Потім заберіть фольгу. Посипте моцареллою і поверніть в духовку ще на 10-15 хв. Подавайте гарячою чи теплою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.