Порції 4
- Кількість на порцію
- Калорії 672
Складові
Для соусу роздавіть, очистіть подрібніть часник. Посипте часник сіллю (приблизно 2/3 ч. л.) і перцем, ще порубайте. Змішайте часник з томатним соусом та томатним соком.
Розігрійте духовку до 200 °С. Застеліть 2 дека пергаментом. Наріжте баклажани вздовж пластинами товщиною не більше 1 см. Щедро змастіть баклажани з одного боку олією та посоліть.
Викладіть баклажани масляною стороною вгору на підготовлені дека (можна трохи внахлест, щоб усі помістилися). Запікайте в духовці до рум'яної скоринки, приблизно 20 хв.
Свіжі помідори наріжте кубиками 2 см, трохи посоліть і поперчіть (сік, що витікає, додайте у ваш соус). Натріть моцареллу на великій тертці і розділіть на дві нерівні частини, одна трохи більше за іншу.
Налийте у форму для запікання пару ложок води і трохи соусу, викладіть перший шар листів лазаньї. На них – трохи соусу та шар баклажанів. Потім знову соус, баклажани та менша частина моцарелли. Продовжуйте викладати пасту, соус і баклажани, доки вони не закінчаться. В кінці залийте лазанью всім соусом, що залишився.