Порції 8
- Кількість на порцію
- Калорії 403.6
Складові

Для тіста піци змішайте борошно, дріжджі, цукор, сіль і приблизно 250 мл теплої води та замісіть у тісто. Накрийте та помістіть у тепле місце без протягів на 1 годину. Потім обомніть, знову вимісіть і залиште знову піднятися ще на 30-40 хвилин.

Вистеліть лист паперу для випічки. Тісто присипте мукою і розділіть на 16 частин. Перетворіть кожну частину в кульку. Розкачайте кульки качалкою до товщини 3-5 мм і помістіть на лист.

Злегка примніть руками тісто, роблячи краї трохи товстішими, ніж середина. Змастіть основу піци невеликою кількістю сметани за допомогою пензлика і приправте сіллю та перцем.

Для начинки томати наріжте скибочками та розподіліть по всій поверхні піци. Розкидайте зверху шматочки моцарелли та нарізані маслини. Додайте пару ложок песто і збризкайте оливковою олією. Випікайте піцу в розігрітій до 200°С духовці 8-12 хв, вона має стати золотистою. Прикрасьте базиліком.