Огірки солоні холодним способом

Складові

Для розсолу з розрахунку на 1 л питної води:
1

Підготуйте огірки для засолювання холодним способом. Переберіть плоди, прибираючи м'яті. Потім огірки ретельно вимийте проточною водою та обсушіть рушником.

2

Листя смородини, кріп і листя хрону для солоних огірків ретельно вимийте та обсушіть, розклавши на паперовому рушнику. Зубчики часнику очистіть. Корінь хрону вимийте, очистіть і наріжте.

3

Приготуйте розсіл. Для цього спочатку визначте скільки вам знадобиться води, щоб вона повністю закрила огірки. Покладіть плоди в тару, де вони будуть солитися. Влийте потрібну кількість води, акуратно злийте її у велику каструлю або іншу об'ємну ємність.

4

У воду додайте кам'яну сіль та ретельно перемішайте, щоб вона повністю розчинилася. Процідіть через складену вдвічі марлю в іншу ємність (каструлю, глибоку миску).

5

Зубчики часнику та нарізаний хрін покладіть на дно засолювальної тари. Зверху розподіліть листя смородини та хрону (третину відкладіть), а також кріп. Потім щільно покладіть огірки, перекладаючи їх листям та часником.

6

Залийте огірки холодним розсолом, зверху закрийте листям, що залишилося. На них покладіть прокип'ячену полотняну серветку або марлю, складену в 2-3 шари, потім - прес.

7

Залиште огірки на дві-три доби за кімнатної температури. Потім переставте у холодне місце. Солоні огірки будуть готові за 2-4 дні. Їх можна розкласти по банках і зберігати у холодильнику.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.