Порції 10
- Кількість на порцію
- Калорії 160.1
Складові
Підготуйте інгредієнти для оселедця під шубою із солоними огірками. Яйця помістіть у невеликий ковшик, залийте холодною водою та доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин, потім воду злийте. Яйця залийте холодною водою і дайте охолонути.
Нагрійте духовку до 180°C. Буряк для оселедця під шубою ретельно вимийте щіткою та загорніть у лист фольги. Перекладіть на лист і запікайте близько 1 години.
Поки запікається буряк, картоплю ретельно вимийте і відваріть до готовності в мундирі. Дайте повністю охолонути, потім очистіть і натріть на тертці.
Буряк викладіть із фольги на тарілку і дайте повністю охолонути. Очистіть та натріть на великій тертці. Оселедець наріжте маленькими кубиками.
Яблуко для оселедця під шубою вимийте, очистіть і розріжте навпіл. Видаліть серцевину з насінням. М'якуш натріть на великій тертці в мисці. Можна перемішати із лимонним соком, щоб воно не потемніло.
Яйця очистіть і натріть на середній тертці або подрібніть товкачем. Перемішайте з підготовленими яблуками в мисці. Можна трохи поперчити.
На велику плоску тарілку викладіть половину тертої картоплі у вигляді двох великих рибок. Змастіть майонезом. Зверху розподіліть оселедець, потім викладіть буряк, яблучну суміш і картоплю, що залишилася, шарами, промазуючи кожен майонезом.
Солоні огірки наріжте тонкими кружечками. Викладіть їх зверху у вигляді луски. Зробіть із зеленого листя порею «хвостики» та «плавники». Приготований таким чином оселедець під шубою із солоними огірками приберіть у холодильник до подачі.