Просте цукрове печиво

Харчова цінність

Порції 6


Кількість на порцію
Калорії 378.2

Складові

1

Приготуйте тісто для печива. Цукор (150 г) насипте в каструлю та залийте водою. Поставте на сильний вогонь і помішуючи доведіть до кипіння. Зніміть піну.

2

Зніміть цукровий сироп із вогню. Вершкове масло наріжте дрібними кубиками. Додайте в цукровий сироп і, помішуючи, розчиніть в ньому. Дайте охолонути до кімнатної температури.

3

Борошно просійте з розпушувачем через дрібне сито в миску. Додайте суміш в теплий сироп з маслом разом з ванільним цукром і вимісіть тісто. Воно не повинно вийти занадто крутим.

4

Сформуйте з нього кулю, загорніть у харчову плівку та приберіть у холодильник на 30 хвилин. Потім дістаньте і викладіть на робочий стіл припилений борошном. Злегка розімніть руками.

5

Розкотіть тісто в пласт завтовшки близько 5 мм. Струсіть з нього зайве борошно і рівномірно посипте цукром, що залишився. Потім качалкою з рифленою поверхнею прокатайте тісто, злегка натискаючи.

6

Нагрійте духовку до 200°C. З тіста виріжте фігурки будь-якої форми. Перекладіть їх на деко, вистелене папером для випікання. Покладіть у духовку на середній рівень. Випікайте 10 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.