Порції 4
Складові
У невеликій каструльці доведіть молоко до повільного кипіння та підтримуйте кипіння на середньому вогні. Слідкуйте, щоб молоко не втекло.
Тим часом розтопіть масло у великій сковороді чи сотейнику на середньослабкому вогні. Додайте яблука та крупу, перемішайте і готуйте, поки перловка та яблука не будуть злегка підсмажені, близько 3 хвилин.
Додайте ізюм, корицю і сіль, потім почніть додавати гаряче молоко, приблизно по 1 склянці за раз, і продовжуйте постійно помішувати, переконавшись, що молоко повністю всмокталося, перш ніж додавати ще. Перемішуйте і додавайте молоко, поки перловка не стане м'якою та кремоподібною – це займе близько 50-60 хвилин. Слідкуйте, щоб молоко не пригоріло.
Ближче до закінчення готування регулярно куштуйте, щоб визначити готовність крупи. Гаряче молоко може залишитися або знадобиться трохи більше, залежно від крупи і від того, наскільки м'яким ви хочете отримати пудинг.
Як тільки перловка буде готова, на свій смак додайте останнє гаряче молоко і кленовий сироп. Вимкніть вогонь і дайте пудингу відпочити, час від часу помішуючи, поки пудинг із перлівки з яблуками не загусне і не охолоне - приблизно 45-60 хвилин.
Додайте вершки, перемішайте.