Порції 8
- Кількість на порцію
- Калорії 317.2
Складові

Приготуйте тісто для шарлотки. Спочатку розтопіть 50 г вершкового масла в ковшику і дайте охолонути. Борошно просійте з розпушувачем та сіллю через дрібне сито в невелику миску.

Яйця збийте міксером із цукром до отримання пишної маси однорідної консистенції. Додайте вершкове масло і сметану. Ще раз ретельно збийте міксером.

Поступово, перемішуючи масу віночком, всипте в яєчну суміш борошняну. Додайте терту цедру лайма і ретельно перемішайте. Тісто для шарлотки з полуницею готове.

Полуницю переберіть і обсушіть, розклавши на паперовому рушнику. Видаліть плодоніжки. Ягоди наріжте на дрібні кубики. Додайте в тісто і перемішайте силіконовою лопаткою.

Роз'ємну форму діаметром 24 см вистеліть папером для випікання. Змастіть вершковим маслом, що залишилося. Нагрійте духовку до 170°C. Вилийте тісто з полуницею у підготовлену форму. Випікайте близько 35 хвилин.

Готовій шарлотці з полуницею дайте трохи охолонути у формі ( 10 хвилин). Перекладіть її на решітку. Дайте повністю охолонути і подайте на стіл, прикрасивши за бажанням.