Порції 8
- Кількість на порцію
- Калорії 317.2
Складові
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/b4ef9122.jpg)
Приготуйте тісто для шарлотки. Спочатку розтопіть 50 г вершкового масла в ковшику і дайте охолонути. Борошно просійте з розпушувачем та сіллю через дрібне сито в невелику миску.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/b9e27036.jpg)
Яйця збийте міксером із цукром до отримання пишної маси однорідної консистенції. Додайте вершкове масло і сметану. Ще раз ретельно збийте міксером.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/b4b91b67.jpg)
Поступово, перемішуючи масу віночком, всипте в яєчну суміш борошняну. Додайте терту цедру лайма і ретельно перемішайте. Тісто для шарлотки з полуницею готове.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/b88dc27e.jpg)
Полуницю переберіть і обсушіть, розклавши на паперовому рушнику. Видаліть плодоніжки. Ягоди наріжте на дрібні кубики. Додайте в тісто і перемішайте силіконовою лопаткою.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/bcac8d36.jpg)
Роз'ємну форму діаметром 24 см вистеліть папером для випікання. Змастіть вершковим маслом, що залишилося. Нагрійте духовку до 170°C. Вилийте тісто з полуницею у підготовлену форму. Випікайте близько 35 хвилин.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/b4950576.jpg)
Готовій шарлотці з полуницею дайте трохи охолонути у формі ( 10 хвилин). Перекладіть її на решітку. Дайте повністю охолонути і подайте на стіл, прикрасивши за бажанням.