Порції 6
- Кількість на порцію
- Калорії 574.5
Складові

Розігрійте духовку до 180°С. Змастіть оливковою олією велику форму для запікання. Свинину вимийте, обсушіть, потім наріжте поперек волокон скибочками завтовшки 1 см.

Покладіть шматки свинини на робочу поверхню, прикрийте харчовою плівкою або пергаментом та відбийте до товщини 7–8 мм. Посоліть і поперчіть з усіх боків. Перекладіть м'ясо у форму, воно має поміститися в один шар.

Зубчики часнику роздавіть лезом ножа та очистіть від лушпиння. Дрібно наріжте часник. Петрушку вимийте та обсушіть. Відокремте листя від стебел (вони не знадобляться) і дрібно наріжте.

Натріть сир на великій або середній тертці у велику миску. Треть сиру відкладіть в окрему ємність і приберіть у прохолодне місце (він нам знадобиться пізніше).

Перемішайте столовою ложкою більшу частину тертого сиру зі сметаною, нарізаним часником і нарізаними листочками петрушки. Трохи посоліть масу і поперчіть.
Викладіть по ложці сирно-сметанкової суміші на свинину у формі і розрівняйте поверхню кулінарною лопаточкою.

Наріжте помідори тонкими кружечками і викладіть внахлест на свинину, покриту сирною сумішшю. Трохи посоліть і поперчіть. Посипте шар помідорів тертим сиром, що залишився.
Поставте форму в духовку і запікайте свинину 45 хвилин до повної готовності. Сир повинен розплавитися та позолотитися. Подавайте страву в тій самій формі, в якій вона запікалася.