Торт Пташине молоко

Харчова цінність

Порції 12


Кількість на порцію
Калорії 681.8

Складові

Для бісквіту:
Для глазурі:
Для крему:
1

Приготуйте тісто для бісквіту – основи торта Пташине молоко. Яйця збийте міксером із звичайним і ванільним цукром до отримання пишної маси однорідної консистенції.

2

Борошно просійте із сіллю та порціями додайте до пишної яєчної маси. Швидко перемішайте. Глибоке деко або форму для випічки (20х30 см), змастіть маслом і присипте борошном.

3

Тісто для основи торта вилийте в ємність та розрівняйте ножем. Висота шару повинна становити 1 см. Випікайте до золотистого кольору при 180 ° C 10-15 хвилин.

4

Готовому бісквіту для торта дайте повністю охолонути. Можна залишити на ніч, прикривши вологим рушником. Потім основу торта розріжте на 2 пласти.

5

Приготуйте крем для торта Пташине молоко. Крохмаль розведіть 30 мл води (стежте, щоб не було грудочок). У глибокій жароміцній мисці збийте жовтки з 200 г звичайного цукру і ванільним.

6

Влийте молоко та перемішайте. Додайте крохмаль. Знову ретельно перемішайте. Миску встановіть на гарячу водяну баню і безперервно помішуючи, варіть до загусання.

7

Миску кремом зніміть з вогню і дайте повністю охолонути. Вершкове масло наріжте кубиками і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Потім додайте в охолоджену масу і збийте міксером.

8

Желатин залийте 150 мл води та залиште на 20 хвилин для набухання. Потім розтопіть на гарячій водяній бані. Процідіть через дрібне сито, щоб не було грудочок.

9

Білки для крему збийте з 200 г цукру до міцних піків. Потім, збиваючи, тонким струмінцем влийте желатин, що злегка охолонув. Крем має бути однорідної консистенції.

10

Невеликими порціями, постійно збиваючи міксером на середній швидкості, додайте приготовлену яєчно-масляну масу. Крем для торта готов.

11

Пласт бісквіту покладіть у глибоку форму відповідного розміру. Вилийте крем. Обережно накрийте другим коржем і приберіть торт в холодильник на 5 годин.

12

Для глазурі торта розтопіть шоколад з вершковим маслом на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Торт обережно перекладіть із форми на тарілку. Полийте глазур'ю та приберіть у холодильник на 1 годину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.