Порції 12
- Кількість на порцію
- Калорії 681.8
Складові

Приготуйте тісто для бісквіту – основи торта Пташине молоко. Яйця збийте міксером із звичайним і ванільним цукром до отримання пишної маси однорідної консистенції.

Борошно просійте із сіллю та порціями додайте до пишної яєчної маси. Швидко перемішайте. Глибоке деко або форму для випічки (20х30 см), змастіть маслом і присипте борошном.

Тісто для основи торта вилийте в ємність та розрівняйте ножем. Висота шару повинна становити 1 см. Випікайте до золотистого кольору при 180 ° C 10-15 хвилин.

Готовому бісквіту для торта дайте повністю охолонути. Можна залишити на ніч, прикривши вологим рушником. Потім основу торта розріжте на 2 пласти.

Приготуйте крем для торта Пташине молоко. Крохмаль розведіть 30 мл води (стежте, щоб не було грудочок). У глибокій жароміцній мисці збийте жовтки з 200 г звичайного цукру і ванільним.

Влийте молоко та перемішайте. Додайте крохмаль. Знову ретельно перемішайте. Миску встановіть на гарячу водяну баню і безперервно помішуючи, варіть до загусання.

Миску кремом зніміть з вогню і дайте повністю охолонути. Вершкове масло наріжте кубиками і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Потім додайте в охолоджену масу і збийте міксером.

Желатин залийте 150 мл води та залиште на 20 хвилин для набухання. Потім розтопіть на гарячій водяній бані. Процідіть через дрібне сито, щоб не було грудочок.

Білки для крему збийте з 200 г цукру до міцних піків. Потім, збиваючи, тонким струмінцем влийте желатин, що злегка охолонув. Крем має бути однорідної консистенції.

Невеликими порціями, постійно збиваючи міксером на середній швидкості, додайте приготовлену яєчно-масляну масу. Крем для торта готов.

Пласт бісквіту покладіть у глибоку форму відповідного розміру. Вилийте крем. Обережно накрийте другим коржем і приберіть торт в холодильник на 5 годин.

Для глазурі торта розтопіть шоколад з вершковим маслом на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Торт обережно перекладіть із форми на тарілку. Полийте глазур'ю та приберіть у холодильник на 1 годину.