- Кількість на порцію
- Калорії 6
Складові
Почніть готувати тушковану картоплю з фаршем та грибами з підготовки овочів: очистіть і наріжте дрібними кубиками моркву, цибулю та часник. Налийте в каструлю, глибоку сковороду чи сотейник із товстим дном 2–3 ст. л. олії, поставте на середній вогонь і дайте нагрітися. Покладіть підготовлені овочі, трохи посоліть та готуйте, помішуючи, 10 хв.
Тим часом очистіть картоплю, наріжте середніми шматочками, покладіть у каструлю, залийте окропом із чайника, посоліть і варіть під кришкою на середньому вогні 15 хв. Злийте відвар у миску, він знадобиться.
Під каструлею збільшіть вогонь до максимального, викладіть фарш і обсмажте, весь час перемішуючи дерев'яною лопаткою і розбиваючи грудки, поки фарш не змінить колір.
Посоліть, поперчіть, додайте сухі трави, перемішайте і додайте томатний сік, томатну пасту і приблизно 2 склянки картопляного відвару. Перемішайте і тушкуйте під кришкою 20 хв., іноді помішуючи.
Викладіть картоплю у соус, перемішайте, готуйте 10 хв. Дрібно порубайте петрушку.