Порції 6
- Кількість на порцію
- Калорії 171.8
Складові
Зубчик часнику очистіть від лушпиння. Пропустіть через прес. Сковороду розігрійте з вершковим маслом, викладіть часник і готуйте 1 хвилину, до прозорості.
Акуратно, постійно помішуючи, тонким струмком почніть поступово всипати на сковороду борошно. Смажте її, помішуючи, до золотистого кольору. Комочків бути не повинно.
Також вливайте вершки: повільно та поступово, постійно помішуючи. Слідкуйте, щоб у соусі не утворилися грудочки. Якщо вони з'явилися, то розбийте їх віночком чи лопаткою.
Переключіть на невеликий вогонь і продовжуйте варити соус, помішуючи, доки він не загусне. Вам знадобиться близько 10 хвилин. Приправте соус перцем, сіллю та цукром.
Потім зніміть його з плити і дайте йому трохи охолонути. Пропустіть соус через сито, щоб позбутися грудочок. Продукт має бути густий та однорідний.
Вершково-часниковий соус до кінця остудіть, викладіть у соусницю і подавайте до столу до м'яса, риби чи овочів. Можна прикрасити його будь-якою рубаною зеленню.