Порції 6
- Кількість на порцію
- Калорії 270.3
Складові
Порубайте шоколад і розтопіть у мікрохвильовій печі імпульсами по 10 сек., щоразу перемішуючи масу.
Вийміть насіння з кардамону і потовчіть у ступці. Змішайте кардамон з кавою і корицею, залийте 50 мл окропу, перемішайте і залиште до остигання.
Жовтки збийте із половиною цукру до світлої пишної маси. Додайте розтоплений шоколад і проціджену каву та перемішайте до однорідної маси.
Збийте вершки і цукор, що залишився, до жорстких піків.
В іншій мисці збийте білки до твердих піків.
Додайте пару ложок збитих білків у шоколадну суміш і перемішайте лопаткою. Продовжуйте додавати білки та перемішувати масу.
Додайте збиті вершки і акуратно перемішайте. Розділіть мус між 6 креманками (склянками або кавовими чашками). Накрийте плівкою та приберіть у холодильник мінімум на 2 год.