Фінський рибний суп з копченою сьомгою

Харчова цінність

Порції 10

Складові

1

У свіжої сьомги відріжте голову, хвіст та плавники. Видаліть з голови зябра, добре промийте. Викладіть голову, хвіст і плавники у велику каструлю, залийте 1,5 л холодної води, доведіть на слабкому вогні до кипіння, зніміть піну і варіть 20-30 хв. Готовий бульйон процідіть у чисту каструлю.

2

Саму рибу очистіть від шкіри та кісток, обробіть на філе та розріжте на 8 частин. Копчену сьомгу поріжте тонкими смужками.

3

Моркву та селеру очистіть, поріжте тонкою соломкою. Картоплю очистіть і розріжте на четвертинки. Фенхель очистіть від пошкодженого верхнього листя, м'якоть поріжте тонкими скибочками. Цибулю наріжте тонкими кільцями, промийте і обсушіть.

4

Бульйон поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. У киплячий бульйон спочатку викладіть моркву з селерою, через 10 хв - картоплю і фенхель, ще через 5 хв - цибулю-порей.

5

Коли суп майже готовий, додайте сире філе та копчену сьомгу, готуйте 2-3 хв. Наприкінці додайте молоко, розмішане з борошном і подрібнений кріп. Посоліть, якщо потрібно. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню. Накрийте кришкою та залиште постояти 5 хв. У кожну тарілку викладіть по шматку філе і влийте суп із овочами. Подавайте негайно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.