Порції 4
Складові
Наріжте моркву кільцями чи кубиками. Чим дрібніше наріжете, тим швидше потім звариться морква.
Дрібно наріжте цибулю та часник.
Розігрійте сковорідку. Додайте 2 ст. л. рослинної олії. До сковорідки додайте цибулю і обсмажуйте кілька хвилин. Коли цибуля стане трохи м'якою, додайте до неї часник. Обсмажуйте ще кілька хвилин.
У каструлю додайте зажарку з цибулі та часнику та нарізану моркву. Додайте стільки води, щоб вона покривала овочі. Доведіть вміст каструлі до кипіння і варіть, поки морква стане м'якою.
Додайте в каструлю 400 мл кокосових вершків, 1 ч. л. порошку карі, 1 ч. л. порошку імбиру та 1/2 ч. л. меленого чилі, а також сіль та перець за смаком. Перемішайте.
Дайте супу прокипіти і вимкніть плиту.
Перебийте суп блендером до потрібної консистенції. Нічого страшного, якщо залишаться цілі шматочки моркви — це надасть текстуру супу.
Для подачі прикрасьте суп нарізаною зеленою цибулею або будь-якою мікрозеленню.