Торт Естерхазі

Харчова цінність

Порції 6


Кількість на порцію
Калорії 1247.7

Складові

Для глазурі:
Для крему:
1

Приготувати тісто для коржів торта. Збити міксером охолоджені білки із дрібкою солі в міцну піну. Продовжуючи збивати, поступово по одній столовій ложці додати цукор. Збивати до утворення стійкої блискучої піни, яка не випадає з перевернутої вгору дном миски.

2

Горіхи подрібнити у блендері на борошно. Якщо крихта виходить занадто великою, насипати її на застелене пергаментом деко і підсушити при 150 ° С, 10 хв., Потім ще раз змолоти. Поступово додати горіхове борошно до білків разом з корицею і борошном, акуратно перемішуючи силіконовою лопаткою знизу вгору.

3

За допомогою круглої форми діаметром 24 см м'яким простим олівцем намалювати на пергаменті 6 шаблонів для основи для торта, розташовуючи їх у 3–4 см один від одного – щоб під час викладання тіста та випікання майбутні коржі не заважали один одному.

4

Рівним тонким шаром розподілити по колах білкову масу за допомогою ножа з довгим лезом або металевої кондитерської лопатки. Випікати коржі в розігрітій до 140-150 ° С духовці до світло-коричневого кольору, 18-20 хв. Потім дістати з духовки, при необхідності підрівняти краї ножем та остудити.

5

Для крему торта кокосове та коров'яче молоко дуже ретельно змішати міксером, щоб не залишалося згустків кокосового молока. 1/3 молока збити по черзі з цукром, жовтками та ванільним цукром до однорідності.

6

Молоко, що залишилося, на слабкому вогні довести до кипіння в каструлі з товстим дном. Обережно ввести приготовану за крок 5 жовткову суміш у кипляче молоко, постійно помішуючи віночком. Ще раз довести до кипіння, зняти з вогню, охолодити та помістити в холодильник на 1 год.

7

М'яке вершкове масло збити з вареним згущеним молоком, по одній столовій ложці поступово ввести в крем для торта, додати вишневу горілку або лікер і збити до однорідності. Охолодити.

8

Змастити охолодженим кремом 5 коржів, а шостий покрити зверху тонким шаром джему, нагрітого на водяній бані. Розтопити білий шоколад на водяній бані, перемішати з вершками до однорідності, покрити торт поверх джему, поки шоколад ще гарячий. Злегка охолодити.

9

Коли поверхня торта трохи схопиться, розтопити темний шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі, налити його в кондитерський мішок, зрізати кінчик і намалювати шоколадом спіраль по білому верху торта, працюючи від центру до краю.

10

Відразу провести кінчиком ножа по спіралі, працюючи від центру до країв торта. Повторити ту ж дію 8 разів, розділивши торт на 8 сегментів. Знову розділити кожен сегмент, але тепер рухатися від краю до центру. У вас на торті з'являться "пір'їнки".

11

Обсипати боки торта Естерхазі мигдальною стружкою, трохи піднімаючи і нахиляючи його; помістити десерт у холодильник на 12 год. Перед подачею вийняти за 10-15 хв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.