Порції 6
- Кількість на порцію
- Калорії 378.2
Складові
Приготуйте тісто для печива. Цукор (150 г) насипте в каструлю та залийте водою. Поставте на сильний вогонь і помішуючи доведіть до кипіння. Зніміть піну.
Зніміть цукровий сироп із вогню. Вершкове масло наріжте дрібними кубиками. Додайте в цукровий сироп і, помішуючи, розчиніть в ньому. Дайте охолонути до кімнатної температури.
Борошно просійте з розпушувачем через дрібне сито в миску. Додайте суміш в теплий сироп з маслом разом з ванільним цукром і вимісіть тісто. Воно не повинно вийти занадто крутим.
Сформуйте з нього кулю, загорніть у харчову плівку та приберіть у холодильник на 30 хвилин. Потім дістаньте і викладіть на робочий стіл припилений борошном. Злегка розімніть руками.
Розкотіть тісто в пласт завтовшки близько 5 мм. Струсіть з нього зайве борошно і рівномірно посипте цукром, що залишився. Потім качалкою з рифленою поверхнею прокатайте тісто, злегка натискаючи.
Нагрійте духовку до 200°C. З тіста виріжте фігурки будь-якої форми. Перекладіть їх на деко, вистелене папером для випікання. Покладіть у духовку на середній рівень. Випікайте 10 хвилин.