Порції 6
- Кількість на порцію
- Калорії 395
Складові
Приготуйте тісто для піци. Батон наріжте скибочками та залийте молоком. Залишіть розмокати на 15 хвилин. Потім подрібніть блендером до отримання однорідної маси. Додайте яйце, сіль і перемішайте. Якщо тісто вийшло занадто рідким - додайте трохи борошна.
Приготуйте томатний соус. Помідор ошпарте окропом, а потім зануріть у холодну воду. Очистіть від шкірки. На сковороді розігрійте трохи олії, викладіть нарізаний скибочками помідор і тушкуйте, поки не випарується рідина. Приправте сіллю, перцем та чебрецем.
Гриби вимийте, обсушіть, а потім наріжте тонкими пластинами. Смажте на сковороді з невеликою кількістю олії близько 10-15 хвилин до випарювання рідини. Посоліть.
Варену курку наріжте невеликими кубиками. Помідор вимийте, обсушіть і наріжте тонкими кружечками. Моцареллу та голландський сир натріть на великій тертці.
На сковороді розігрійте трохи олії і викладіть рівним тонким шаром тісто. Готуйте основу для піци близько 5 хвилин до рум'яної скоринки. Переверніть корж. Сковороду зніміть із вогню.
Піцу змастіть томатним соусом. Викладіть гриби, курку, помідори, посипте сиром. Поверніть на плиту. Піцу накрийте кришкою та готуйте на невеликому вогні ще 5 хвилин (до розплавлення сиру). Прикрасьте листочками базиліка та подавайте на стіл.