Порції 6
- Кількість на порцію
- Калорії 800.5
Складові
Вершкове масло наріжте шматочками і покладіть в тепле місце (наприклад, поруч із духовкою) за годину до початку приготування. Увімкніть духовку на розігрів до 200С. Застеліть деко папером для випічки.
Вишню помістіть у сотейник, додайте 150 г цукру, крохмаль та мелену гвоздику. Перемішайте, доведіть до кипіння і проваріть, помішуючи, поки крохмаль не стане прозорим і густим. Остудіть до кімнатної температури.
Покладіть перед собою на стіл 2 листа тіста філо довгою стороною паралельно краю столу. Змастіть верхній лист розм'якшеним маслом, злегка присипте цукром.
Закрийте перший лист тіста ще, змастивши кожен маслом і пересипавши цукром. Цукор розтане при випіканні, розділяючи шари тіста і роблячи їх хрусткими.
Відступивши від краю тіста 2-3 см, посипте 2/3 площі тіста половиною хлібних крихт та горіхів. Викладіть на крихти половину начинки.
Вільно загорніть рулет і покладіть на деко швом вниз. Повторіть із другою половиною тіста та начинки.
Зробіть на поверхні рулетів короткі діагональні надрізи прорізаючи тісто до начинки.
Змастіть поверхню штруделів вершковим маслом і поставте в духовку. Випікайте штруделі до золотистої поверхні, 20-25 хвилин. Ще раз змастіть маслом і поверніть у духовку на 5 хвилин.
Перекладіть штруделі на решітку та остудіть до кімнатної температури. Наріжте широкими скибками і подавайте, посипавши цукровою пудрою.