Штрудель із тіста філо з вишнею

Харчова цінність

Порції 6


Кількість на порцію
Калорії 800.5

Складові

1

Вершкове масло наріжте шматочками і покладіть в тепле місце (наприклад, поруч із духовкою) за годину до початку приготування. Увімкніть духовку на розігрів до 200С. Застеліть деко папером для випічки.

2

Вишню помістіть у сотейник, додайте 150 г цукру, крохмаль та мелену гвоздику. Перемішайте, доведіть до кипіння і проваріть, помішуючи, поки крохмаль не стане прозорим і густим. Остудіть до кімнатної температури.

3

Покладіть перед собою на стіл 2 листа тіста філо довгою стороною паралельно краю столу. Змастіть верхній лист розм'якшеним маслом, злегка присипте цукром.

4

Закрийте перший лист тіста ще, змастивши кожен маслом і пересипавши цукром. Цукор розтане при випіканні, розділяючи шари тіста і роблячи їх хрусткими.

5

Відступивши від краю тіста 2-3 см, посипте 2/3 площі тіста половиною хлібних крихт та горіхів. Викладіть на крихти половину начинки.

6

Вільно загорніть рулет і покладіть на деко швом вниз. Повторіть із другою половиною тіста та начинки.

7

Зробіть на поверхні рулетів короткі діагональні надрізи прорізаючи тісто до начинки.

8

Змастіть поверхню штруделів вершковим маслом і поставте в духовку. Випікайте штруделі до золотистої поверхні, 20-25 хвилин. Ще раз змастіть маслом і поверніть у духовку на 5 хвилин.

9

Перекладіть штруделі на решітку та остудіть до кімнатної температури. Наріжте широкими скибками і подавайте, посипавши цукровою пудрою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.