Порції 10
- Кількість на порцію
- Калорії 334.1
Складові
Перш ніж розпочати приготування печива «Гусячі лапки», розігрійте духовку до 180 °С. Потім просійте 180 г борошна із сіллю та розпушувачем. Додайте ванільний цукор у борошно.
Наріжте холодну олію кубиками 1 см. Посипте борошном з ваніллю, порубайте ножем, щоб вийшли крихти.
Покладіть сир у борошняну основу та перемішайте вилкою. Зберіть тісто у кулю. Якщо тісто здається занадто м'яким, всипте ще муки. Тісто не повинно чіплятися до пальців, але і не повинно бути занадто щільним.
Розкотіть тісто на припиленій борошном поверхні пласт товщиною приблизно 3 мм. За допомогою формочки для печива або келиха діаметром 8-10 см виріжте з тіста кружки (тісто, що залишилося, зберіть і заново розкотіть, також виріжте кружки).
Присипте кружечки цукром і складіть навпіл. Присипте верх і знову складіть навпіл. У вас вийдуть четвертинки кола. Верх також присипте цукром. Перекладіть печиво на застелене пергаментом деко і випікайте 15-18 хв. Повністю остудіть на деку і подавайте.