- Кількість на порцію
- Калорії 485.4
Складові

Приготуйте тісто для класичних сирників. Сир викладіть у тонкий рушник і помістіть у друшляк під щось тяжке на пару годин. Це обов'язково – зайва рідина змусить вас додавати у сир борошно.

Ретельно перемішайте сир, що вийшов, з яйцем, борошном, манкою, сіллю і цукром до однорідності (найкраще занурювальним блендером). Покладіть тісто для сирників у холодильник хоча б на півгодини, а краще на 3-4 год.

Зліпіть з тіста для сирників невеликі кульки (буквально розміром зі сливу), обваляйте в борошні, зайве струсіть. Кожну кульку злегка приплюсніть долонею.
Нагрійте масло в сковороді, обсмажте сирники до рум'яної скоринки з обох боків і доведіть до готовності під кришкою або в духовці при 170 °С. Подавайте зі сметаною та варенням.