Розмір порції 870,9
Складові
Наріжте грудинку кубиками 2 см. Очистіть і тонким пір'ям наріжте цибулю. Викладіть грудинку в казанок або широку каструлю з товстим дном, поставте на середній вогонь і обсмажте, 5 хв. Покладіть цибулю та обсмажуйте, помішуючи, 7 хв. Посипте паприкою та кмином, перемішайте, зніміть з вогню.
Квашену капусту відіжміть від соку (якщо вона дуже кисла, промийте холодною водою) і наріжте поперек навпіл. Свіжу капусту тонко нашинкуйте, видаливши качан, потім наріжте такими ж шматочками, як квашену.
Змішайте всю капусту в казанку з цибулею та грудинкою. Влийте яблучний сік, змішавши його із холодною водою у співвідношенні 1:1. Поставте на середній вогонь і помішуючи, доведіть рідину до кипіння.
Зменшіть вогонь до середньослабкого, щільно закрийте кришкою і томіть 2-2,5 год, час від часу перемішуючи.
Проколіть ковбаски по всій довжині голкою або зубочисткою. Обсмажте ковбаски на сухій сковороді майже готовності, часто перевертаючи.
Викладіть ковбаски на капусту, трохи закопайте їх. Прогрійте під кришкою 10 хв. Потім ножицями розріжте ковбаски на середні шматочки і вмішайте в бігос. Подавайте негайно.