Порції 4
- Кількість на порцію
- Калорії 780.5
Складові
Перевірте, чи не залишилося на шкірі риби луски. Посоліть і поперчіть рибу з усіх боків та дайте полежати під плівкою 10-15 хв.
Очистіть цибулю та часник, дрібно наріжте. Селеру ретельно промийте від піску, наріжте кубиками 5 мм.
У глибокому сотейнику або каструлі з товстим дном нагрійте рослинну олію з вершковим маслом, покладіть підготовлені овочі і обсмажте на сильному вогні, помішуючи, 5 хв.
Додайте в сотейник сухі трави, посоліть, поперчіть, перемішайте. Через 30 сек. влийте приблизно половину томатного соку з банки з помідорами. У банку зануріть блендер, подрібніть помідори в пюре і додайте до сотейника разом із 150 мл холодної води. Доведіть до кипіння, варіть без кришки на середньому вогні, помішуючи, 15 хв.
Занурте рибу в томатний соус разом з маслинами (за бажанням кісточки можна вийняти, злегка роздавлюючи кожну маслину площиною леза ножа).
Готуйте рибу в томатному соусі 15-20 хв., залежно від товщини філе або стейку. Кришкою не закривайте, щоб соус загуснув. Подавайте рибу гарячою, з підсушеним у тостері чи сковороді хлібом.