Порції 6
- Кількість на порцію
- Калорії 422.9
Складові

Підготуйте інгредієнти для чахохбілі. Курячі стегенця вимийте і розрубайте кожен на 3-4 частини. У великій сковороді нагрійте 2 ст. л. рослинної олії. Обсмажте на ньому курку до рум'яної скоринки з усіх боків і викладіть на тарілку.

Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Солодкий перець вимийте та розріжте на половинки. Видаліть насіння та перегородки. М'якоть перцю наріжте соломкою. Часник очистіть та порубайте.

У сковороді, де смажили курку для чахохбілі, додайте олію, що залишилася. Помішуючи, підрум'яньте на ньому цибулю з часником. Додайте солодкий перець. Смажте, помішуючи, 7 хвилин на середньому вогні.

Додайте в сковороду до овочів томатну пасту. Перемішайте. Додайте смажену курку та доведіть до кипіння. Влийте гарячу питну воду або бульйон так, щоб рідина повністю покрила курку з овочами. Знову доведіть до кипіння.

Петрушку та червоний базилік для чахохбілі вимийте та дрібно наріжте. Додайте в сковороду з куркою та овочами. Приправте хмелі-сунелі, гострим перцем, сіллю та меленим чорним перцем до смаку. Тушкуйте на слабкому вогні 30 хвилин.

Спробуйте соус чахохбілі та відрегулюйте кількість солі. Відразу подайте страву на стіл. На гарнір можна запропонувати відварений рис, картоплю або картопляне пюре.